top of page

jún. 04., P

|

Kecskemét

Margaret Island / Kecskemét // Ápoló Klub

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Margaret Island / Kecskemét // Ápoló Klub
Margaret Island / Kecskemét // Ápoló Klub

Kapunyitás

2021. jún. 04. 18:00

Kecskemét, Kecskemét, Olimpia u. 14, 6000 Hungary

Leírás

Jegyek: HAMAROSAN... Kapunyitás: 18:00

FIGYELEM! Rendezvényeink a hatályos kormányrendelet értelmében kizárólag érvényes védettséget igazoló kártya felmutatásával látogatható. Kérjük, hogy belépőjegyed a fentiek figyelembe vételével vedd meg! Védettséget igazoló kártya hiánya vagy érvénytelensége esetén jegyet nem áll módunkban visszaváltani.

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb popzenekar a hazai könnyűzenei palettán: ’Eső’ című daluk 2016-os berobbanását követően hamar állandó színfoltjává váltak a budapesti és vidéki kluboknak, valamint rádiós toplistáknak is. A mindössze hatéves zenekar mára már a legnagyobb hazai fesztiválok (VOLT, Campus, Strand, EFOTT, SZIN, Művészetek Völgye..) nagyszínpadainak és az ország legnagyobb szabadtéri helyszínének, a Budapest Parknak is megkerülhetetlen fellépőjévé nőtte ki magát.

Többször zenéltek külföldön, számos daluk - Hóvirág, Engedd, hogy szabad legyek, Veled minden, Feszt szerelem stb. - heteken át volt listavezető a Petőfi rádió toplistáján. ’Egyszer volt’ című aranylemezük, illetve ’Bakancslista’ c. második albumuk után 2018-ban kiadták harmadik nagylemezüket - a III. album 2019-ben Fonogram díjat kapott.

A könnyed, pozitív és elgondolkodtató üzenetekkel tűzdelt popzenét játszó zenekar az akusztikus folk-poptól indulva az utóbbi időben újfajta hangzásokkal, új hangszerekkel is kísérletezik.

2018-ban Lábas Vikit, Füstös Bálintot és Törőcsik Kristófot a Margaret Island szerzőközösségeként Junior Artisjus díjjal tüntették ki, mely a hazai zenei élet egyik legkomolyabb szakmai elismerése.

A számos díjjal kitüntetett csapat a siker ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz.

2019-ben a Margaret Island különleges koncertsorozattal ünnepelte fennállásának ötödik évét, februárban a Müpa hangversenytermében adtak egy kamarazenekarral kiegészült, áthangszerelt koncertet, melyet a ‘Legszebb színek’ országjáró turné követett izgalmas természeti- és világörökségi helyszínekkel. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon adott telt házas koncert után a csapat Aggteleken a cseppkőbarlangban, a Pannonhalmi levendulamezők mellett, a Szigligeti várban, majd Tokajban lépett színpadra. 2019 november-december folyamán a ‘Csend turné’ keretein belül a zenekar nívós helyszíneken mutatta be szimfonikus hangszerelésű műsorát, a Heuréka Pop Orchestrával kiegészülve: többek között a kecskeméti Hírös Agóra, a debreceni Kölcsey Központ, a veszprémi Hangvilla, a pécsi Kodály Központ és a győri Vaskakas színpadán.

A csapat a 2020-as évben sem tétlenkedett: több új saját dallal - Valahol, Boldogságtól - , közreműködéssel - Pilvaker 2020: Pogány imádság; Strand Fesztivál AllStars: Mama, kérlek; - és stream koncerttel jelentkezett, jelenleg pedig a következő nagylemezén dolgozik.

Megosztás

bottom of page